Drie uur de Muur – Challenge Geraardsbergen

Challenge Geraardsbergen organiseert op zaterdag 28 mei 2022 de derde editie van 3 uur de Muur.

Deelnemers fietsen in drie uur tijd zo vaak mogelijk de wereldberoemde Muur van Geraardsbergen op. Dat doen ze alleen, in duo of per groep van 4.

Drie uur de Muur is een concept van Challenge Family, wereldwijd één van de grootste organisatoren van triatlons voor zowel professionele atleten als amateurs. Wat begon als een side-event van Challenge Geraardsbergen – de grootste internationale triatlon in België over de halve afstand, met deelnemers uit meer dan 24 verschillende landen – groeide uit tot een succesverhaal dat haar eigen plekje in de spotlight verdient.

De muur van Geraardsbergen: een echt monument
Tijdens 3 uur de Muur laten de deelnemers het beste van zichzelf zien door op 3 uur tijd zo vaak mogelijk een parcours van 3,33 km af te leggen. Ondanks deze “beperkte” afstand is het een enorm explosieve wedstrijd. Dit komt door één cruciale factor: de Muur van Geraardsbergen. Met een lengte van 1.075 m, de steile hellingsvlakken (tot zelfs 20%) en de uitdagende kasseien is de Muur een echt wielermonument en een klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis.

 

Date

28 mei 2022
Expired!

Time

6:00 pm