BUURMAN Vuurman

Vuurman, wat doet u nu?

In de zomer van 2021 stak Geert Verdickt – de frontman van BUURMAN, bekend van onder andere ‘London Stansted’, ‘Bladeren Van Goud’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’ – tien keer een zomers vuur aan en werd ‘Vuurman’. Hij nodigde ‘gewone’ mensen uit met een apart verhaal, en liet al starend in de vlammen de tongen loskomen.

Er was de man die zijn rug brak maar van Engeland naar Frankrijk zwom. De negentigjarige met Joodse roots, die haarfijn vertelt over hoe hij als elfjarig jongetje in 1943 van de deportatietrein richting Auschwitz sprong. De seingever die zich vergiste in de ontknoping van de wielerkoers. De professor die Geert meenam naar ‘zijn’ deeltjesversneller in CERN, Zwitserland, enzovoort.

Tien grote verhalen, kleine verhalen, bijzondere verhalen. Pakkend, verrassend, diepmenselijk.

Vervolgens sleutelde Verdickt samen met zijn Buurmannen aan tien nieuwe nummers. Elk gebaseerd op een vuurgesprek. Die tien nummers staan op ‘Vuurman’, het zesde full album van BUURMAN.

Bij de plaat hoort ook een tiendelige podcastreeks. In elke aflevering neemt Verdickt je mee op reis van vurig verhaal tot nieuwe song. Je start aan het vuur, luistert mee achter de schermen tijdens schrijfsessies en eindigt bij het ontstaan van een nieuw nummer. Om op te warmen kan u de podcastreeks nu al beluisteren via www.buurman.be.

BUURMAN is Geert Verdickt en zijn Buurmannen Stijn Gevaert (gitaren, drums en backings) en Koen Renders (toetsen, drums en backings). Tijdens het concert brengt het trio nummers en verhalen uit de nieuwe plaat, aangevuld met BUURMAN-klassiekers.

BUURMAN

VUURMAN

Iedereen heeft een verhaal.

Locatie

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 7 , 9500 Geraardsbergen

Organisatie

CC De Abdij
Abdijstraat 10 , 9500 Geraardsbergen
Website
http://www.ccdeabdij.be

Date

23 mrt 2023
Expired!

Time

8:00 pm